Certificering in de hoogste trede PSO 

Wat ons bedrijf bijzonder maakt zijn de mensen die er werken en de PSO certificering is hier een bevestiging van!

Onlangs hebben wij weer voor een periode van 2 jaar het PSO-Trede 3 en het PSO 30+ certificaat behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn wij trots op! De certificaten tonen aan dat wij voldoen aan de eisen van PSO-Trede 3 èn dat minimaal 30% van het personeelsbestand dat bij ons werkzaam is, bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Cor Rijken Verpakkingen op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee leveren wij op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Al jaren vinden binnen onze organisaties mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek waar zij gewaardeerd worden om wie ze zijn en om de talenten waarover zij beschikken. Door hen succesvol te maken, wordt het sociaal ondernemen een succes. Hierbij wordt vooral gekeken naar wat wèl kan. Ieder mens kijkt vanuit zijn eigen achtergrond, kennis en ervaring naar de wereld en naar de toekomst. Door samen te werken met mensen die anders zijn dan jijzelf, word je gestimuleerd om (soms) een ander perspectief te kiezen!

Inclusief werkgeverschap

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland. Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties hun leveranciers en opdrachtnemers om ook sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd.

Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar meer een inclusieve samenleving toe!

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.pso-Nederland.nl